54. Kirurški dnevi 2024

Datum:15.- 16. november 2024
Ura:8:00
Organizator:Katedra za kirurgijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Katedro za kirurgijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in kirurškimi sekcijami Združenja kirurgov Slovenskega zdravniškega društva
Lokacija:Kongresni center hotelov LifeClass Portorož, Grand Hotel Portorož (dvorana Galea ali Batana)
Kotizacija:– Referenti specialisti: 70 € + DDV
– Udeleženci specialisti: 120 € + DDV
– Specializanti udeleženci/referenti in upokojenci: 50 € + DDV
– Študenti MF so oproščeni plačila kotizacije
Kreditne točke:Dogodek bo prijavljen pri Zdravniški zbornici Slovenije, ki bo na podlagi 18. člena Pravilnika o zdravniških licencah vsakemu udeležencu dodelila ustrezno število kreditnih točk.

Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi,

Katedra za kirurgijo MF UL v sodelovanju s Katedro za kirurgijo MF UM in Združenjem kirurgov Slovenskega zdravniškega društva pripravljajo tradicionalne Kirurške dneve, namenjene zdravnikom operativnih strok in zdravnikom, ki z njimi tesno sodelujejo, anesteziologom, intenzivistom, zdravnikom družinske medicine, urgentne medicine, transfuziologom. Vabilo velja strokovnim sekcijam Slovenskega zdravniškega društva, ki se interdisciplinarno srečujejo s kirurškim bolnikom.

Program obsega tri sklope. 15. novembra dopoldne bomo v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS pripravili okroglo mizo o kakovosti v kirurgiji, o optimizaciji kirurške obravnave s pomočjo inteligentnih orodij. Sodelovali bodo predstavniki slovenske stroke in vabljeni gostje iz Avstrije in Nemčije. Moderator bo prof. dr. Jurij Matija Kališnik. V petkovem popoldanskem in sobotnem programu bomo obravnavali urgentna stanja v posameznih kirurških strokah, vabljeni predavatelji prihajajo s kliničnih oddelkov kirurških strok v Ljubljani in Mariboru ter iz regijskih bolnišnic. V vzporednem programu bomo predstavili proste teme in novosti v kirurgiji.

Organizacijski odbor v sestavi izr. prof. dr. Tomaž Smrkolj (Katedra za kirurgijo MF UL), prof. dr. Anton Crnjac (Katedra za kirurgijo MF UM), doc. dr. Mladen Gasparini (Združenje kirurgov SZD), prof. dr. Matej Cimerman (Društvo travmatologov SZD), prof. dr. Jurij Matija Kališnik (mednarodna udeležba) in spodaj podpisani vas vabimo na snidenje v Portorožu

Prof. dr. Radko Komadina